Umiddelbart efter afkørsel fra Rostock-færgen passerer vi et atomkraftværk.

Atomkraftværk

Vel ankommet til hotel Olivaer skåler vi på et par hyggelige dage i den tyske hovedstad.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche i sigte set fra Kürfürstendamm.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.

Det sønderskudte tårn af Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche står som et vartegn mellem den nye ottekantede kirke og det fritstående klokketårn; af berlinerne kaldet: "Pudderdose und Lippenstift".

Kirken og klokketårnet fra en lidt skæv vinkel.

Markedstelt på kirkepladsen.

Kirken set nedefra.

Fra udstillingen inde i kirken: Model af kirken, som den så ud før bombardementet.

Mindetavlen for Kaiser Wilhelm I indgår i de smukke vægmalerier.

Det skete 22 november 1943.

Vægmaleri inde i kirken: Kejserlig pragt.

Lofthvælvingerne havde store revner efter bombardementet. Loftet er sikret mod nedstyrtning og de smukke loftmalerier er delvist restureret og revnerne udfyldt med farve, der matcher farverne i maleriet.

Fra udstillingen i kirken

Fra udstillingen i Gedächtniskirche: Hanne tænder et lys for freden.

Tai-restauranten "Suksan" finder vi på Ansbacher Strasse 4. - Til venstre efter KaDeWe, når man kommer fra Kürfürstendamm. - Kan varmt anbefales.

Vi nød hver især en lækker ret på den lille Tai-restaurant. Jeg valgte en grillstegt "Snapper" - her bliver resterne af fisken inspiceret af Camilla.

Bordet var smukt dækket, og de rosafarvede servietter var foldet som en åkande. Her forsøger Camilla at aflure dem kunsten.

Hurra - det lykkedes.

Her er jeg.

Her er Bo.

Her er Camilla og Kristian.

Her er Hanne og Finn.

Her er vi på Natklub.

På natklub: Camilla leger supermodel med morfars hat.

Efter natklubbesøg: Go nu nat ..og gå nu lige hjem.

På byrundturen fik vi orientering via høretelefoner på flere forskellige sprog.

Rigsdagsbygningen fotograferet fra bussen.

Berlinerdom.

Fernseehturm på Alexander Platz.

Her er vi faldet ind på en kaffebar.

Checkpoint Charlie set fra østsiden med billedet af den russiske soldat øverst.

Checkpoint Charlie med "fransk vagtpost"

Checkpoint Charlie med "amerikansk og fransk vagtpost".

Checkpoint Charlie set fra vestsiden med billedet af en amerikansk soldat. Haus am Checkpoint Charlie ligger til venstre bagest i billedet.

Fra udstillingen Haus am Checkpoint Charlie.

Fra udstillingen i Haus am Checkpoint Charlie: En families flugt fra DDR til Vesttyskland foregik i denne hjemmelavede varmluftballon, hvor fire brugte olietønder leverede varmluften til ballonen.

Fra udstillingen i Haus am Checkpoint Charlie: Flugt fra øst til vest skjult under sæderne på "Trabanten".

Små 500 meter fra mindepladsen for jøderne, der blev myrdet under nazisternes rædselsregime, finder vi denne tavle, der fortæller, at hvis myten taler sandt står vi på stedet, hvor Hitler opholdt sig de sidste dage under Berlin- og det 3. Riges sammenbrud, og hvor han begik selvmord sammen med Eva Braun. Bunkeren blev sprængt i luften. Resterne ligger formentlig flere meter under jorden. -

DENKMAL FÜR DIE ERMORDETEN JUDEN EUROPAS. Mindesmærke for Europas myrdede Jøder.

DENKMAL FÜR DIE ERMORDETEN JUDEN EUROPAS. Mindesmærke for Europas myrdede Jøder.

Ved indgangen til mindesmærket for Europas myrdede jøder.

Die Welt står der på ballonen, hvor man vist kan komme på en ballonfart over Berlin.

Vi kom ikke med på denne tur.

Minder fra DDR-tiden; den delte by og Berlinmuren 1961-1989. Denne bevarede del af "Muren" står langs Wilhelmsstrasse. På den anden side af muren ligger friluftsudstillingen: Topographie des Terrors.

En del af Friluftsudstillingen Topographie des Terrors befinder sig på det nedsænkede areal bag rækværket. Bag udstillingen ses "Muren" langs Wilhelmsstrasse, som er vist på det forrige billede..

Udstillingen er nu udvidet med billeder og videoklip, hvor man bl.a. kan høre propagandaminister Goebels taler om "Die Endlösung" på "jødeproblemet".

Her står Finn foran et billede af de to nazikoryfæer, Hitler og Himmler, som hilser hjerteligt på hinanden, og det ser jo meget fredeligt ud, paradoksalt, når man betænker, hvad de to herrer havde gang i, - og i forhold til mange andre billeder på udstillingen, der viser meget realistiske billeder af nazisternes ugerninger mod jøder og civilbefolkningen i de okuperede områder i Polen og Sovjetunionen.

Brandenburger Tor, den eneste bevarede af Berlins oprindelige byporte, blev opført i 1789-1791 af kong Friedrich Wilhelm 2 og bronceskulpturen Quadriga (en gudinde i stridsvogn forspændt 4 heste) skulle være et fredssymbol. Porten blev stærkt beskadiget af bomber under 2. verdenskrig. Genopbygget og genåbnet i 1957.

Quadriga-skulpturen på toppen af Brandenburger Tor har ført en omtumlet tilværelse. Napoleon erobrede Berlin i 1806, og hans tropper bragte i triumftog Quadriga'en til Paris. Den blev hentet tilbage 8 år senere efter befrielseskrigen og franskmændenes nederlag. Skulpturen blev taget ned i 1990 for renovering, og genopsat i forbindelse med portens 200-års jubilæum.

Elcykler - eller hvad man nu skal kalde dette specielle enkeltmands transportmiddel - styrer her mod Brandenburger Tor.

Når man går fra "Unter den Linden" gennem Brandenburger Tor og fortsætter godt 1 km ud af Strasse des 17. Juni, kommer man til et imponerende monument: Siegessäule også kaldet "Gold Else" - til minde om Preusens felttog mod Danmark 1864.

Kapervogne på Unter den Linden foran Brandenburger Tor.

Er denne østtyske grænsevagt en artist, der har trænet sig op til at stivne i en bestemt stilling? Eller er det blot en skulptur, som her er stillet op foran Brandenburger Tor til glæde for turisterne? - Jeg tror nok det sidste er sandheden ...... men ? ?

Alexander platz: Her venter vi på pladsen under Fernsehturm.

Alexander Platz: På pladsen under Fernsehturm.

Alexander Platz: Camilla og Bo har været på kaffebar.

Alexander Platz: Fernsehturm 365 meter højt. Den roterende restaurant findes i "kuglen" i 203 meters højde.

På Italiensk Pizzeria.

Udstillingen THE STORY OF BERLIN er en spændende rejse gennem 800 år af Berlins historie. I forhallen var den østtyske bil "Trabant udstillet".

Den første tyske bil med totaktsmotor.

Fra afdelingen om industrialiseringen. Arbejdernes ind- og udstempling ved kontroluret.

Badeleben.

Fra udstillingen "THE STORY OF BERLIN. Gulvbelægningen ved indgangen til afd. om det 3. Rige.

Udstillingen "THE STORY OF BERLIN": Indgang til afdelingen om det 3. Rige. I den foreste del af gulvet ser man ryggen af bøger og langs væggene er lagt nogle bevarede eksemplarer af de bøger som ellers blev brændt af nazisterne, eksempelvis på Bebel Platz overfor Humbolt Universitetet. Se de to næste billeder, som er fra et tidligere besøg i Berlin.

Teksten på mindepladen, som er nedlagt i brolægningen på Bebel Platz, lyder: "IN DER MITTE DIESES PLATZES VERBRANNTEN NATIONALSOZIALISTISCHE STUDENTEN DIE WERKE HUNDERTER FREIER SCHRIFTSTELLER; PUBLIZISTEN; PHILOSOPHEN UND WISSENSCHAFTLER.

Under dette vindue, som er nedlagt i brolægningen på Bebel Platz viser man, symbolsk, de tomme reoler efter bogafbrændingen.

For enden af den lange gang ser man en knust jødisk butiksrude fra "krystalnatten", der indledte de nazistiske jødeforfølgelser.

Hitler i en typisk attitude. Han var en fanatisk agitator for de nazistiske raceteorier.

Denne Schienenzeppeliner, bemærk propellen i bagenden af toget, satte i 1932 ny hastighedsrekord på strækningen Hamburg - Berlin, med 230 km/h

Dette nye ICE-2 højhastighedstog kører i dag med kun 280 km/h

Fra udstillingen om den delte by: Her springer en østtysk grænsevagt i friheden i sidste øjeblik før muren lukker for adgangen til vestberlin.

Her demonstrerer jeg det østtyske stopsignal ved fodgængerovergange. De østtyske lyssignaler er vist i gulvbelægningen.

Set ved Hundige S-station.

Her er vi i butikken ved udgangen.


Se billederne fra Rejsedagbogen: "Berlin 2008" og mange flere billeder fra den tyske hovedstad. Klik ind på hvert enkelt billede og se det i lidt større format, eller vælg at se billederne som diasshow på ikonet foroven, når du åbner første billede.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.01 | 15:38

Her er det hensigten at vise akvariets udvikling over tid i forskellige videoklip

...
07.02 | 16:34

Wow. Flot arbejde

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
02.11 | 15:59

Kære Susan Kan desværre ikke bidrage med fotos fra min skoletid i Hedsbjerg, men min oplevelse af f.eks. 9. april 1940, kan måske bruges.
gbj.2690@live.dk

...
02.11 | 12:20

kære Gunnar jeg bor og ejer Hedsbjerg skole og bygningen lever i bedste velgående jeg søger fortællinger og fotos fra dengang til min fb side Hedsbjerg gl.skole

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE