Forgreninger på familietræet:
Min ældste bror Frede Johannes Jørgensen:
Frede er født 29. august 1919 og døbt 21. september 1919 af provst Nordentoft i Søborg Kirke. Frede blev konfirmeret den 1. oktober 1933 også i Søborg kirke.
Frede blev uddannet som gartner ved gartner Fenger i Søborg, men forlod dette fag umiddelbart efter uddannelsens afslutning. Ved den tyske besættelse af Danmark i 1940 var han soldat ved garderhusarregimentet i Næstved og var en tid interneret. derefter
arbejdede han en overgang ved Stålvalseværket i Frederikssund; men tog pludselig til Sverige, hvor han levede i mange år som skovarbejder og eneboer i de svenske skove.
I 1994 var han ansat ved godset Aggersvold i Jyderup, dels på savværket og dels som skovarbejder. Der besøgte jeg ham i et lille skovløberhus, hvor han boede under mildest talt kummerlige forhold. Efter en blodprop i venstre ben blev han indlagt på Slagelse sygehus, hvor benet blev amputeret ved hoften. Efter operationen blev han tilbudt en moderne plejebolig ved ældrecentret i Kundby. Her fik han nogle gode år, hvor han fik den hjælp og de hjælpemidler han havde behov for. Han læste meget og fulgte med i verdensbegivenhederne. Han kørte til den nærliggende superbrugs i sin eldrevne kørestol for at gøre indkøb, idet han ville klare så meget som muligt selv, og det gik godt i lang tid.
Frede døde stille og fredeligt i marts år 2000. Han blev begravet i de ukendtes grav.
Min søster Inge Christiane Jørgensen:
Inge er født 18. august 1923, døbt 16. september 1923  og konfirmeret 3. oktober 1927.
Inge blev, ved sit giftermål med Morten Dahlgaard fra Hvidbjerg, Thyholm, helt og aldeles integreret i det nordjyske, hvor de i årenes løb havde 3 forskellige gårde, indtil Morten om kom ved en tragisk trafikulykke i 1969. Den 18. august 2010 fylder Inge 87 år. Hun bor i en rar lille lejlighed i Thisted med udsigt over havneområdet; hun kommeer ikke så meget ud mere, da hun er gangbesværet og går med to krykstokke.
Sønnen Niels Jørgen, som er snedkermester i Nors udenfor Thisted, har tæt kontakt med Inge
Gunnar Børge Jørgensen:
Jeg er født den 14. februar 1932 som nummer tre af fire søskende. Døbt 3. april 1932 og konfirmeret 14. april 1946.
Uddannet som diakon ved diakonhøjskolen i Århus fra november 1951 til januar 1955, hvor jeg blev optaget på sygeplejeskolen ved Rigshospitalet i København. Den 30. juni 1956 giftede jeg mig med Lissie, altså før uddannelsen blev afsluttet i marts 1958 med bevis som autoriseret sygeplejerske.
Derefter 14. måneders militærtjeneste ved lægestuen og infirmeriet i Sandholmlejren. - Så fulgte en kort kariere ved det gamle Nørre Hospital i Ryesgade og som afdelings-sygeplejerske ved plejehjemmet Nybrogård i Lyngby.
Fra 1. juni 1963 blev jeg ansat som forstander ved plejehjemmet Bonderupgård i Vanløse, hvor jeg blev "siddende" til pensioneringen i 1998.
Min yngre bror Keld Flemming Jørgensen
Keld er født 13. juni 1934 og døbt 15. juli 1934. Derudover fortæller notatet i kirkebog 3/238-9 (1934-1942) om begivenheden: Moderen Margrethe Kirstine bar barnet. Faddere var: Journalist Aage Christian Viggo Andreassen og hustru Selma Henriette, samt Barnets fader. Keld blev konfirmeret den 21. marts.
Efter konfirmationen blev Keld landbrugsmedhjælper, i begyndelsen sammen med mig hos Niels Dalsgård på "Glædesdahl", senere på forskellige mindre gårde i Nordsjælland.
Jeg havde ikke megen kontakt med Keld i årene fra 1949 til 1956. Han aftjente sin værnepligt ved garderhusarregimentet i Næstved. Derefter arbejdede han på et cementstøberi i Græsted og etablerede sig efterhånden som en anerkendt entreprenør. Udover sit eget hus i Græsted byggede han flere huse omkring i Nordsjælland og i København, ligesom han hjalp mig med at støbe grund og rejse spær da jeg byggede sommerhus i Gilleleje. Keld døde 20. oktober 1980 efter længere tids sygdom og blev begravet på kirkegården i Græsted.
Lissy og Keld

Dette er formentlig et bryllupsbillede; men jeg har ikke kendskab til dato og årstal, ligesom jeg  også mangler personlige data for Lissy og deres fælles børn.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.01 | 15:38

Her er det hensigten at vise akvariets udvikling over tid i forskellige videoklip

...
07.02 | 16:34

Wow. Flot arbejde

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
02.11 | 15:59

Kære Susan Kan desværre ikke bidrage med fotos fra min skoletid i Hedsbjerg, men min oplevelse af f.eks. 9. april 1940, kan måske bruges.
gbj.2690@live.dk

...
02.11 | 12:20

kære Gunnar jeg bor og ejer Hedsbjerg skole og bygningen lever i bedste velgående jeg søger fortællinger og fotos fra dengang til min fb side Hedsbjerg gl.skole

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE