Forgreninger på familietræet:
Min ældste bror Frede Johannes Jørgensen:
Frede er født 29. august 1919 og døbt 21. september 1919 af provst Nordentoft i Søborg Kirke. Frede blev konfirmeret den 1. oktober 1933 også i Søborg kirke.
Frede blev uddannet som gartner ved gartner Fenger i Søborg, men forlod dette fag umiddelbart efter uddannelsens afslutning. Ved den tyske besættelse af Danmark i 1940 var han soldat ved garderhusarregimentet i Næstved og var en tid interneret. derefter
arbejdede han en overgang ved Stålvalseværket i Frederikssund; men tog pludselig til Sverige, hvor han levede i mange år som skovarbejder og eneboer i de svenske skove.
I 1994 var han ansat ved godset Aggersvold i Jyderup, dels på savværket og dels som skovarbejder. Der besøgte jeg ham i et lille skovløberhus, hvor han boede under mildest talt kummerlige forhold. Efter en blodprop i venstre ben blev han indlagt på Slagelse sygehus, hvor benet blev amputeret ved hoften. Efter operationen blev han tilbudt en moderne plejebolig ved ældrecentret i Kundby. Her fik han nogle gode år, hvor han fik den hjælp og de hjælpemidler han havde behov for. Han læste meget og fulgte med i verdensbegivenhederne. Han kørte til den nærliggende superbrugs i sin eldrevne kørestol for at gøre indkøb, idet han ville klare så meget som muligt selv, og det gik godt i lang tid.
Frede døde stille og fredeligt i marts år 2000. Han blev begravet i de ukendtes grav.
Min søster Inge Christiane Jørgensen:
Inge er født 18. august 1923, døbt 16. september 1923  og konfirmeret 3. oktober 1927.
Inge blev, ved sit giftermål med Morten Dahlgaard fra Hvidbjerg, Thyholm, helt og aldeles integreret i det nordjyske, hvor de i årenes løb havde 3 forskellige gårde, indtil Morten om kom ved en tragisk trafikulykke i 1969. Den 18. august 2010 fylder Inge 87 år. Hun bor i en rar lille lejlighed i Thisted med udsigt over havneområdet; hun kommeer ikke så meget ud mere, da hun er gangbesværet og går med to krykstokke.
Sønnen Niels Jørgen, som er snedkermester i Nors udenfor Thisted, har tæt kontakt med Inge
Gunnar Børge Jørgensen:
Jeg er født den 14. februar 1932 som nummer tre af fire søskende. Døbt 3. april 1932 og konfirmeret 14. april 1946.
Uddannet som diakon ved diakonhøjskolen i Århus fra november 1951 til januar 1955, hvor jeg blev optaget på sygeplejeskolen ved Rigshospitalet i København. Den 30. juni 1956 giftede jeg mig med Lissie, altså før uddannelsen blev afsluttet i marts 1958 med bevis som autoriseret sygeplejerske.
Derefter 14. måneders militærtjeneste ved lægestuen og infirmeriet i Sandholmlejren. - Så fulgte en kort kariere ved det gamle Nørre Hospital i Ryesgade og som afdelings-sygeplejerske ved plejehjemmet Nybrogård i Lyngby.
Fra 1. juni 1963 blev jeg ansat som forstander ved plejehjemmet Bonderupgård i Vanløse, hvor jeg blev "siddende" til pensioneringen i 1998.
Min yngre bror Keld Flemming Jørgensen
Keld er født 13. juni 1934 og døbt 15. juli 1934. Derudover fortæller notatet i kirkebog 3/238-9 (1934-1942) om begivenheden: Moderen Margrethe Kirstine bar barnet. Faddere var: Journalist Aage Christian Viggo Andreassen og hustru Selma Henriette, samt Barnets fader. Keld blev konfirmeret den 21. marts.
Efter konfirmationen blev Keld landbrugsmedhjælper, i begyndelsen sammen med mig hos Niels Dalsgård på "Glædesdahl", senere på forskellige mindre gårde i Nordsjælland.
Jeg havde ikke megen kontakt med Keld i årene fra 1949 til 1956. Han aftjente sin værnepligt ved garderhusarregimentet i Næstved. Derefter arbejdede han på et cementstøberi i Græsted og etablerede sig efterhånden som en anerkendt entreprenør. Udover sit eget hus i Græsted byggede han flere huse omkring i Nordsjælland og i København, ligesom han hjalp mig med at støbe grund og rejse spær da jeg byggede sommerhus i Gilleleje. Keld døde 20. oktober 1980 efter længere tids sygdom og blev begravet på kirkegården i Græsted.
Lissy og Keld

Dette er formentlig et bryllupsbillede; men jeg har ikke kendskab til dato og årstal, ligesom jeg  også mangler personlige data for Lissy og deres fælles børn.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 16:34

Wow. Flot arbejde

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
02.11 | 15:59

Kære Susan Kan desværre ikke bidrage med fotos fra min skoletid i Hedsbjerg, men min oplevelse af f.eks. 9. april 1940, kan måske bruges.
gbj.2690@live.dk

...
02.11 | 12:20

kære Gunnar jeg bor og ejer Hedsbjerg skole og bygningen lever i bedste velgående jeg søger fortællinger og fotos fra dengang til min fb side Hedsbjerg gl.skole

...
08.01 | 19:01

et stort stykke arbejde meget flot, dejlig læsning " tak "

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE